Jag har på senaste tiden sett en förändring i mig själv. Ju bättre min ekonomiska ställning blir ju mer söker jag mig till det enkla. Jag har alltid älskat naturen men jag har mer och mer velat bli mer en del av den.

Ett nyupptäckt intresse har blivit att campa och då menar jag inte husvagnscamping utan vandring och tältning i skogen. Jag fascineras över vilda växter som går att äta och hur man kan skapa verktyg för att klara sig. Trots att det händer så lite när jag väl är ute i det fria går tiden snabbare än någonsin. Jag har inte tråkigt, tvärt om. Det är en särskild lyx som är svår att förklara.

Idag får du inom ett storstadsområde räkna med minst 10 miljoner kronor för ett boende med en skymt av en sjö eller havet. Inom Stockholm får du ofta räkna med mer. Samtidigt är det gratis att sätta upp ett tält precis vid en sjö, öppna upp tältdörren och få en obeskrivlig utsikt. Istället för en öppen spis har du en lägereld precis bredvid dig. Det är verkligen oslagbart!

Allt gott i livet behöver inte kosta pengar. Fundera på hur du kan prioritera om för möjlighet att kunna utöka ditt sparande och ta dig närmare ditt ekonomiska oberoende. Om du kan avstå en utlandsresa för en annorlunda men minst lika betydelsefull ledighet kanske du kan lägga undan upp till 10 000 kr till din pengamaskin. Kombinerar du det med övriga spartips kommer du märka att det kanske inte alls tar särskilt lång tid att nå din första miljon.

Såhär spenderade jag min helg. Berätta gärna hur du spenderade din helg i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.